Senaste nytt

Senaste nytt hittar du alltid via vår sida på Facebook!

Kalender

SFG Skärmflygskola


Vår egen skärmflygskola är härmed officiellt öppnad!


Söndagen 14/6 gick SFG:s första ProvaPå-dag för 2020 av stapeln och blev en stor framgång. Därmed kan vi efter drygt ett år av provning av vårt utbildningskoncept kombinerat med diverse marknadsföringsinsatser konstatera att konceptet håller och framför allt att vi kommer nå vårt överordnade mål att få fler människor in i sporten och klubbverksamheten. Redan nu har vi flera nya rekryter redo för kursstart plus ett rejält antal i kö inför kommande ProvaPå-dagar. Och detta är bara början!
Nybörjare eller aktiv pilot, alla är hjärtligt välkomna in i klubben och in i vårt utbildningssystem. Kostnad beror på var du befinner dig i dag, d.v.s. vilken licensgrad och vilka behörigheter du redan har. Gå in på vår webbsida och anmäl ditt intresse så får du svar på vilket instegspris som gäller för just dig.


Varmt välkommen till SFG och till SFG Skärmflygskola!

Nytt svenskt rekord

14 maj

Den 13 maj sattes nytt svenskt rekord i skärmflyg då Gillis Bengtsson slog sitt 7 dagar gamla rekord. På nytt startade han från Ålleberg i Falköping och flög denna gång hela vägen över till sydöstra Öland, en sträcka på hela 278 km!

När vi pratas vid morgonen efter och jag ber om kommentar till nya rekordet är han glad att äntligen fått tag på landningsglassen!


Pilot: Gillis Bengtsson

Klubb: Skärmflygklubben Göteborg - SFG

Skärm: Ozone Zeno

Fri distans: 277. 86 km

Tid i luften: 7:24:25 h

Max höjd: 2810 m

Max stig: 5.8 m/s

Max sjunk: 4.5 m/s
Nytt svenskt rekord

6 maj

Den 6 maj sattes nytt svenskt rekord i skärmflyg. Gillis Bengtsson startade från Ålleberg i Falköping och flög hela 230 km nästan hela vägen till Kalmar. Han och flygkompisarna hade deklarerat distansen till Blomstermåla men resterande piloter blev marksatta av flygtornet i Jönköping då JAS-plan var på ingång. Gillis låg några kilometer före övriga och kunde fortsätta flyget. Väl över Blomstermåla låg han fortfarande högt upp i lufthavet och kunde fortsätta längs östkusten och gled nästan hela vägen ner till Kalmar.   

Dagen efter sitter han på tåget från tidig morgon påväg mot Varberg för att komma upp i luften på nytt!


Pilot: Gillis Bengtsson

Klubb: Skärmflygklubben Göteborg - SFG

Skärm: Ozone Zeno

Fri distans: 230. 37 km

Tid i luften: 5:56:05 h

Max höjd: 2138 m

Max stig: 4.3 m/s

Max sjunk: 4.2 m/s